Kontio banden

Kontio banden voor jouw oldtimer

Ben je voor je oldtimer op zoek naar nieuwe banden? Dan kan het online aanbod best eens tegenvallen. Of juist het gebrek daaraan. Het vinden van de juiste band voor jouw oldtimer kan nogal een uitdaging zijn. Veel grote bandenproducenten bieden ze niet aan, omdat het vaak om afwijkende afmetingen gaat. Dat maakt het lastig om de juiste band voor je klassieker te vinden. Bij Classic Tire in Aalsmeer bieden we juist wel een groot assortiment oldtimer banden. De Kontio WhitePaw Classic is daar één van. 

 

De WhitePaw Classic is de oldtimer autoband van het Finse bandenmerk Kontio. Het is een echte klassieker met een witte zijwand. En zou zo maar eens de band kunnen zijn waar je naar zoekt. Bestel je hem bij Classic Tire? Dan leveren we de Kontio band in heel Nederland en daarbuiten.

Unieke band met een klassiek uiterlijk

De WhitePaw Classic dankt zijn naam aan het klassieke uiterlijk van de band. Kontio slaagde erin een unieke vintage band te produceren. De band combineert een prachtig, klassiek uiterlijk met de uitstekende prestaties van de nieuwste moderne radiaaltechnologie. Dat betekent dat je tijdens het rijden geniet van al het comfort van een moderne band. Zo biedt de band veel grip en een goede afvoer van water. Dat is zeker bij rijden tijdens slecht weer, wel zo veilig. 

 

Daarnaast rijd je met een radiaalband zuiniger, is de tractie beter en is er geen sprake van spoorvorming. Vooral als je vaak langere afstanden rijdt, is het fijn om een band onder je oldtimer te hebben die het rijplezier ten goede komt. 

 

De Kontio WhitePaw Classic banden hebben een witte zijwand voor die echt klassieke look en feel. De zijwand is er verschillende breedtes, van 2½ tot 3¼ inch. De band zelf is ook in verschillende maten verkrijgbaar. Daarmee is de kans groot dat je in het aanbod ook een band voor jouw oldtimer vindt.

Kontio banden schoonmaken én schoon houden

Rijd je weleens met je klassieke auto door de wasstraat? Het antwoord op die vraag weten we eigenlijk al. Een oldtimer schoonmaken doe je met de hand. En je doet het regelmatig. Alleen dan weet je zeker dat je auto in de beste conditie blijft. Tijdens het schoonmaken neem je natuurlijk ook altijd de banden en de velgen mee. Zeker als je banden met een witte zijwand hebt, zoals bij Kontio banden het geval is. Wit is erg besmettelijk, en vuil en viezigheid zijn daarom ook sneller zichtbaar.  

 

Kontio banden maak je schoon met een schuurspons en warm water. Zeep heb je niet nodig. Op de banden zit een blauwe laag die ze beschermt tegen vuil. Door de vuilafstotende werking is water voldoende om de banden schoon te krijgen. Voor het onderhouden van Kontio tyres verkopen we bij Classic Tire het product Whitewall cleaner. Echt een aanrader voor alle banden met een witte zijwand; zo blijven ze ook mooi als ze langer onder je oldtimer zitten.

Kontio banden door Classic Tire laten monteren

Het monteren van Kontio banden onder je oldtimer kun je het beste aan een expert overlaten. Het is echt een vak apart. Bij Classic Tire bieden we een totaalpakket voor banden aan. Dat betekent dat niet alleen banden, velgen, velglinten, binnenbanden en chromen accessoires voor wielen voor oldtimers, youngtimers en motoren verkopen, maar ze ook in onze eigen garage monteren.

 

Dat monteren en balanceren van banden doen we bij Classic Tire inmiddels al 35 jaar. Door die jarenlange ervaring weet je zeker dat we de banden op de juiste manier monteren. Ook zorgen we ervoor dat de waardevolle materialen op je oldtimer tijdens de montage niet beschadigen. Wij behandelen je klassieker altijd met veel zorg, en zorgen ervoor dat je na montage weer veilig de weg op kunt.

Kies voor Kontio banden

Kies je voor Kontio banden? Dan ga je voor goede kwaliteit en een hele vriendelijke prijs. De banden zijn zeer betaalbaar, maar dat doet absoluut niets af aan de kwaliteit. Het zijn banden met een moderne performance en veel grip. De banden hebben een moderne tubeless constructie en een zeer luxe uitstraling. De zijwand is verkrijgbaar in verschillende breedtematen en combineer je met zwarte of lichtmetalen velgen.

Dat monteren en balanceren van banden doen we bij Classic Tire inmiddels al 35 jaar. Door die jarenlange ervaring weet je zeker dat we de banden op de juiste manier monteren. Ook zorgen we ervoor dat de waardevolle materialen op je oldtimer tijdens de montage niet beschadigen. Wij behandelen je klassieker altijd met veel zorg, en zorgen ervoor dat je na montage weer veilig de weg op kunt.

Koop je Kontio banden bij Classic Tire

Bij Classic Tire vind je een uitgebreid aanbod banden voor alle klassiekers. Allemaal van superieure kwaliteit. Daarom mogen Kontio banden uiteraard niet in ons assortiment ontbreken. Ben je benieuwd of deze banden voor jouw oldtimer een goede keuze zijn? Daar geven we je graag advies over. We hebben jarenlange ervaring en een echte passie voor klassieke auto’s, waardoor we je altijd verder kunnen helpen. 

 

In de hele Benelux kunnen we Kontio banden snel leveren. We hebben verschillende depots door heel Europa waar we onze banden opslaan. Daar liggen ook onze velgen en accessoires. Zo is Classic Tire een plek waar je alles vindt wat je voor de banden van je oldtimer nodig hebt. 

Winkelwagen
Heb je een vraag?

Kies hieronder hoe je het liefst contact met ons opneemt.