European Classic banden

European Classic banden voor jouw oldtimer

Ben je de trotse eigenaar van een oldtimer? Dan wil je voor jouw klassieker natuurlijk alleen het allerbeste. Dus als de banden aan vervanging toe zijn, zet je er geen moderne band onder. Dan begint de zoektocht naar een goede, veilige en betrouwbare nieuwe band die perfect past bij de look & feel van jouw auto. Die zoektocht kan weleens lastiger zijn dan je verwachtte. Banden voor oldtimers zijn vaak niet zo makkelijk te verkrijgen. De grote bandenproducenten hebben meestal maar een beperkt aanbod, waardoor het lastig is om te vinden wat je zoekt. 

 

Bij Classic Tire in Aalsmeer is het tegenovergestelde waar. Zo vind je bij ons onder meer een groot assortiment European Classic banden. Dat zijn oldtimer banden van superieure kwaliteit die we leveren door heel Nederland en daarbuiten. Grote kans dat dit wel de banden zijn waar je naar zoekt.

Banden van Europese makelij

European Classic banden komen uit Denemarken en zijn dus van Europese makelij. Daarmee durven we bij Classic Tire ook te beweren dat ze van zeer degelijke kwaliteit zijn. Als dat niet het geval was, hadden we de banden ook niet in ons assortiment. European Classic tyres hebben een witte zijwand voor die écht klassieke oldtimer look, en zijn er ook voor motoren. 

 

De European Classic autobanden zijn te onderscheiden in twee types: de diagonaalbanden en de radiaalbanden. De eerste zijn de echte klassieke oldtimer banden. Ze sturen licht en produceren weinig geluid tijdens het rijden. Op rijcomfort lever je met deze banden wel wat in. Zo zijn ze erg gevoelig voor oneffenheden in het wegdek. Voor bijna ieder naadje of streepje op de weg is een stuurcorrectie nodig. Ook slijten diagonaalbanden vrij snel, waardoor je eerder weer aan nieuwe toe bent. 

 

De radiaalbanden bieden al het comfort van het rijden met een moderne band, maar zien er nog steeds klassiek uit. Zeker als je vaker lange stukken rijdt, is het een fijne gedachte dat deze banden veel meer grip hebben dan een diagonaalband. Ook is het brandstofverbruik lager, de tractie beter en is er geen sprake van spoorvorming. 

 

Het type band dat je kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeur en hoe je je oldtimer gebruikt. Als je veel rijdt, is de radiaalband een betere keus. Vind je vooral het klassieke uiterlijk belangrijk? Dan kies je voor de diagonaalband. Beide typen banden zijn in verschillende maten verkrijgbaar. 

European Classic banden schoonmaken én schoon houden

Het onderhouden van een oldtimer vraagt wat tijd en aandacht. Met een klassieker rijd je natuurlijk niet de wasstraat in. Schoonmaken doe je met de hand, want dan blijft je oldtimer langer mooi. De banden en velgen mag je tijdens het schoonmaken uiteraard niet vergeten. Zeker niet als de banden een witte zijwand hebben, zoals bij European Classic tyres het geval is. Op wit zie je vlekken en viezigheid sneller zitten, waardoor je ze regelmatig moet schoonmaken. 

 

European Classic banden maak je schoon met een schuurspons en warm water. Zeep is niet nodig. Op de banden zit een blauwe laag die ze beschermt tegen vuil. Door de vuilafstotende werking is water voldoende om de banden schoon te krijgen. Voor het onderhouden van European Classic tyres verkopen we bij Classic Tire het product Whitewall cleaner. Een aanrader voor alle banden met een witte zijwand!

European Classic banden door Classic Tire laten monteren

Het is het beste om het monteren van European Classic banden onder je oldtimer aan een expert over te laten. Het is echt een vak apart. Laten we bij Classic Tire nou een totaalpakket voor banden aanbieden. We verkopen niet alleen banden, velgen, velglinten, binnenbanden en chromen accessoires voor wielen voor oldtimers, youngtimers en motoren, maar monteren ze ook in onze eigen garage. Dat doen we al sinds 1985, waardoor je dus mag rekenen op meer dan 35 jaar ervaring. 

 

Bij Classic Tire zorgen we ervoor dat we de banden op de juiste manier monteren. Dan weet je zeker dat er tijdens de montage niets beschadigt. Wij begrijpen dat je oldtimer je meest waardevolle bezit is en gaan er ook zo mee om. Na montage door ons kun je altijd weer veilig de weg op.

Kies voor European Classic banden

Door te kiezen voor European Classic banden, ga je voor Europese degelijkheid en kwaliteit. De banden hebben een moderne tubeless constructie en zijn allemaal E-marked, wat betekent dat je er in Europa legaal de weg mee op mag. 

 

De banden hebben ook een DOT-nummer, waardoor je er ook in Amerika mee mag rijden. Je weet nooit waar je later nog een keer terechtkomt of aan wie je je oldtimer verkoopt. Voor de banden gebruiken ze bij European Classic tyres het beste zwarte rubber dat niet afgeeft. Daarmee is de witte zijwand van de banden beschermd tegen vergeling.

Bij Classic Tire zorgen we ervoor dat we de banden op de juiste manier monteren. Dan weet je zeker dat er tijdens de montage niets beschadigt. Wij begrijpen dat je oldtimer je meest waardevolle bezit is en gaan er ook zo mee om. Na montage door ons kun je altijd weer veilig de weg op.

Koop je European Classic banden bij Classic Tire

Bij Classic Tire vind je een uitgebreid aanbod banden voor alle klassiekers. Allemaal van superieure kwaliteit. Daarom mogen European Classic banden uiteraard niet in ons assortiment ontbreken. Wil je weten of deze banden voor jouw oldtimer de juiste keuze zijn? Neem dan gerust contact met ons op voor advies. Door onze jarenlange ervaring en passie voor klassieke auto’s, kunnen we je altijd verder helpen. 

 

European Classic banden kunnen we in de hele Benelux snel leveren. Dat komt omdat we ze opslaan in verschillende depots door heel Europa. Dat geldt ook voor onze velgen en accessoires. Alles wat je voor de banden van je oldtimer nodig hebt, bestel je dus in onze webshop. En laat je daarna door ons monteren. 

Winkelwagen
Heb je een vraag?

Kies hieronder hoe je het liefst contact met ons opneemt.